De Britse singer-songwriter Louisa Roach uit het dorpje Wirral begon als solo artiest door wat songs te proberen en dit op te nemen. Al snel werd het duidelijk dat je niet alle instrumenten zelf kunt inspelen en werd dit een band. Met de naam als She Drew The Gun, vraag je je af hoe de band tot stand is gekomen, maar het werd een succes. Inmiddels heeft men Glastonbury aangedaan en weet de band nu hun derde album te presenteren.

De band weet een mooie indie sound te presenteren. Het is experimenteel al blijft het gemakkelijk in het gehoor liggend. De noise sounds in ‘Next On The List’ gaat gepaard met een dansbare beat en swingt het alle kanten op. Het openingsnummer ‘Original Song’ en het storytelling titelsong kennen een Brits tintje zodat het snel in UK naar de bovenste regionen van de hitlijsten kan doorstoten. Of dit voor de Europese markt ook geldt is minder voor de hand liggend. Daar heeft de band ook aan gedacht en komt met liefelijke ‘Diamonds In Our Eyes’, een dance achtige ‘Panoption’ en het meer spannende ‘All Roads To Nowhere’ en ‘Class War (How Much)’.

Het is een divers album waarbij hier nog wel de vraag is welke kant men eigenlijk op wil gaan. Maar divers genoeg dat er voor iedereen wel meer dan de helft van de songs lekker zijn. 

1 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »