De Amerikaanse indie singer-songwriter Sharon van Etten heeft inmiddels een reputatie opgebouwd dat ze haar eigen sound trouw blijft. Het label geeft haar de ruimte en nu verschijnt haar 6de album. Het recente album Remind Me Tomorrow werd haar doorbraak naar het grote publiek. Deze veelzijdigheid krijgt op dit album een vervolg.

Het nieuwe album kent weer de rauwe indie sound van gitaarsounds met subtiele toetsen die de songs kleuren. ‘Headspace’, ‘Come Back’ en ‘Born’ zijn heerlijke songs. Met het openingsnummer ‘Darkness Fades’, ‘Darkish’ en ‘Home’ laat haar singer-songwriters skills  klinken. Ingetogen en met de nodige drama.

Dit wordt gedurende het album luchtiger met “Anything’ en de hit ‘Mistake’. Het maakt het album divers en met de minder voor de hand liggende composities is het het spannend en uitdagend. Toch blijft het hele album pakkend en weet Sharon van Etten haar stoere imago vast te houden. De donkere sound klaart op de laatste albums op en de tour krijgt dan ook de naam The Darkness Fades Tour mee. Voor de toekomst is van Etten een artiest waar je rekening mee mag houden, voordat je het weet staat ze in het avondprogramma van de grote festivals.

Sharon van Etten komt 14 juni naar TivoliVredenburg te Utrecht. 

2 mei 2022
In dit bericht:
Translate »