Wanneer Andrea Corr een rol kreeg als zangeres in de film van The Commitments, kreeg ze de bekendheid die ze nodig had. De zangeres weet met haar zussen en broer aan te sluiten en met succes. De film is inmiddels een classic en de familie heeft zich kunnen ontworstelen aan de film. De Ierse familie Corr was al een poos actief maar kon nu doorstromen voor een eigen album. Met succes in eigen land.

Het debuutalbum Talk On Corners werd ook in Nederland een succes. Dreams en ‘So Young’ werden bescheiden hits, en opvallend was de viool in deze Celtische popband. Sharon Corr wist zowel de viool te spelen als diverse songs te zingen. Een echte hitsingle band is het nooit geweest, maar de albums wisten de top 10 wel te bereiken. De afgelopen jaren is het rustig rondom de band. Het privé leven kent zijn tol en Sharon vond het fijn om de draad weer op te pakken.

Het album is dan ook wat meer in de stijl van het latere werk van The Corrs. We misten wel de opvallende viool melodieën maar hiervoor komen er de opvallende bijgeluiden en gitaarwerk voor terug. Zoals in ‘Running On Rooftops’ en ‘Lend Me Your Shoulder’ terug te horen is. De stem van haar is nog even mooi, waardoor songs als het piano nummers ‘Only You’, ‘My Beautiful’, ‘Tease Me’ en het opening- en titelnummer goed uit de verf komen. Pakkend en intens als The Corrs kunnen zijn is dit album een prima verlengstuk van de band. 

27 september 2021
In dit bericht:
Translate »