De Amerikaanse band uit Texas laat dit jaar van zich horen. Met het nieuwe album Norther knalt het heerlijk powerful folkrock uit de speakers. Dat de band vooral in de basis indie rock kent is het door het stevig gitaarwerk erg krachtig. Door een viool er aan toe te voegen is het eerder uniek en krijgt het een folk tintje maar in de kern blijft het heerlijk rocken.

Het is dan ook tijd dat deze band de aandacht krijgt wat het verdient. Alsof the Mission de overstap naar Amerika heeft gemaakt. De band weet te overtuigen door de muziek. Zo nu en dan bombastisch met ‘Fire in the Sky’ en dan weer intiem met een folk tintje met het lieve liedje ‘Adeline’. De zang is intens en vol overgave.  Het maakt dat dit album juist opvalt in de berg van releases van deze tijd.
Met ‘The Grays Between’ krijgt het even een erg folk sausje dat verder niet storend is om met het juweeltje van het album Navajo Norther verder te gaan. Het is mooi meeslepend. Hier komt de viool en de band met de drama in de zang helemaal samen. Het is voor mij dan al de aanrader om voor dit nummer het album aan te gaan schaffen!

Er ontstaat een moment dat de songs vooral folk-achtig beginnen en daarna vervallen in een rocksound. Maar daar doorheen luisterend is het een heerlijk afwisselend album met folk pop en rock.
Het kan zijn dat je wat extra draaiuren nodig het om het allemaal tot je te nemen, daarna groeit het album in je hart tot een van de mooiste albums van dit jaar tot nu toe!

 

20 april 2024
In dit bericht:
Translate »