Seventh Wonder – The Testament


De Zweedse metal band Seventh Wonder is een side project geweest van bassist Andreas Blomquist dat uiteindelijk het meest succesvol werd in zijn muzikale loopbaan. De progressieve metal dat hij met gitarist Johan Liefvendahl maakt is vanaf het begin al een succes. Nu is het aan zanger Tommy Karevik van Kamelot om het succes een vervolg te geven.

Met de grote afwisseling tussen de metalsound van het uptempo openingsnummer ‘Warriors’ weet men prachtig uitgewerkte songs te maken als The Light en het rustige melodieuze ‘I Carry The Blame’. In de eerste drie songs of kwartier weet je dat de kwaliteit van het album hoog is. Mooie overgangen van stevige metal rock naar melodieuze gitaar klanken of pianostukken in ‘Reflections’ en het juweeltje van het album ‘The Red River’, waar het pianostuk vloeiend in het geheel van het nummer schuift.
Alles wat men in het eerste half uur produceert weet de band terug te brengen in 1 song ‘Under a Clear Blue Sky’ dat alles omvattend is voor dit album.

Met dit album weet een prima vervolg te maken op Tiara dat inmiddels alweer 4 jaar geleden werd gepresenteerd. En dat is dan altijd nog sneller dan de daarvoor gemaakte The Great Escape waar men 6 jaar op moest wachten. 

21 juni 2022
In dit bericht:
Translate »