De Engelse indierockers uit London wisten al een heerlijk album te maken. Open Up Your Head zou een doorbraak moeten worden en de band zou de festivals gaan bestormen. Nu is die tijd gedood met het maken van een opvolger Homesick. Even sterk en misschien met nog meer energie.

U2 & the Killlers

Ja het moet eruit, de energie en met het titelstuk weet de band met zanger Henry Camamile dit dan ook te lukken. Daar waar het intro en delen in verschillende songs doen denken aan een nieuwe U2 plaat en wijzigt dit langzaam naar een sound dat doet denken aan The Killers. Voor mij is dit de Engelse versie van deze Amerikaanse band. Hetzelfde geluid en horen we in ‘Sick’, ‘Paracetamol Blues’ en ‘Someone’s Daughter Someone’s Son’. Heerlijke songs die het festivalweide tot een grote deinende massa krijgt.

Festivalact voor de toekomst

Het swingt en rockt met een typisch Engels tintje. Misschien ligt het allemaal wat te dicht bij The Killers met ‘Again Again’, ‘Lucky’ waarna The Script achtige klanken in ‘Higher’ klinken, maar wat dan nog. Het is misschien wat minder maatschappelijk gericht dan hun Amerikaanse idolen, het is nog even energierijk en ligt allemaal heerlijk in het gehoor. Deze jonge heren zullen in de toekomst misschien nog extra verrassen en hun muziek vlechten met de U2 sound waardoor er geheel wat moois en nieuws ontstaat. 

21 maart 2022
In dit bericht:
Translate »