Scone Cash Players – Brooklyn To Brooklin


Na het album Low & Slow komt de toetsenist Adam Scone nu met Brooklyn to Brooklin. De toetsenist maakt deel uit van de Amerikaanse band Sugerman 3. Een band waar post punk gepaard gaat met de jazzpop a la Amy Winehouse. Toch weet de man ruimte in de agenda te maken voor een solo carrière.  Wij kennen een opleving van de Hammond orgel door Sven Hammond, maar Scone weet ook al jaren dit instrument te bestieren.

Het album Brooklyn To Brooklin neemt hij wederom op met een band. Wederom kiest hij voor een trio zodat de Hammond beter tot zijn recht komt. Scone kiest voor een vorm van jazz met soul. De zangpartijen waarbij de refreinen vooral worden aangedikt wisselen elkaar af met diverse Hammond solo’s, blaas instrumenten en percussie.

Het album begint al pakkend met ‘Cold 40’s’ en het titelstuk is al een van de juweeltjes van het album. De soul spat eraf. Het swingt en je kunt er niet stil bij blijven zitten.

‘All These Bad Things’ geeft even een rustpuntje in het album. Het meezing gehalte blijft, terwijl de blues even om de hoek komt kijken. Het is het breakpunt waarna de voetjes van de vloer kunnen in ‘What’s Her Name’. Het uptempo nummer maakt iedereen in beweging waarna Scone kiest voor drie laid back songs en sluit af met een wat nietszeggend ‘Laughing Because’.

Het eerste deel van het album is een prettige verrassing. Het tweede deel is vooral luieren in de zon en geniet van een band die het lekker vind om te spelen voor zich zelf. Al is het zeker niet storend. 

15 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »