Scarlet Rose – Scarlet Rose EP


De Nederlandse band Scarlet Rose kent dezelfde naam als de dochter van Silvester Stallone. En deze band weet ook van wanten. De broers Gertjan en Niels van Lopik weten met Luc Hesselberth en Joshua Kuipers in de voetsporen te treden van Kensington.

Alleen moet de rest van Nederland dit nog weten. Hun debuut EP Los Angeles verscheen in 2019 en nu is  inmiddels de opvolger verschenen en met de single ‘Waiting For You’ levert de band hun 7de single. Waarom dan nog een EP voordat er een heel album gemaakt kan worden??

De EP kent de ontwikkeling van de band. Van een pakkende hitsingle met een popkarakter naar de zomerse klanken van ‘Penelope’. Daar waar latin en pop elkaar raken. Met een ontspannen ‘El Camino’  hadden we wederom een Spaans tintje verwacht, maar dit wordt een laid-back popliedje om vervolgens met het sterkste nummer ‘Darling’ te eindigen. Hier raakt de band de verbinding met de rock van Kensington.

Ok de band brengt hun album in eigen beheer uit, vandaar de indie, maar muzikaal is het wat opgeschoven naar de lichtere pop.

3 april 2022
In dit bericht:
Translate »