De Britse rockband Saxon behoort tot de topacts van de Britse Heavy Metal scene. De band met Biff Byford als boegbeeld tourt nog steeds de wereld rond. Afgelopen maand heeft gitarist en medeoprichter Paul Quinn aangegeven om zich terug te trekken. De hectiek en reizen gaat parten spelen bij het toeren en dat kent nu zijn weerslag.

Na het verrassend goede album Carpe Diem komt de band met hun tweede inspirations album. Een album waarbij de band je meeneemt in de wereld van toen. Een album vol heerlijke songs van toen als het ‘We Gotte Get Out Of This Place’ van the Animals en Nazareth’s ‘Razamanaz’. Het zijn songs van de grote UK acts van toen. Wat te denken van The Who en hun ‘Substitute’ en Rainbow’s classic ‘Man On The Silver Mountain’. Het zijn de wereldacts van toen en de top 2000 songs van nu. Met Uriah Heep’s ‘Gypsy’ en een mooie uitvoering van Cream’s ‘Tales of Brave Ulysses’.
De band weet toch ook act van de andere kant van de plas te waarderen.  Met KISS’s ‘Detroit Rock City’ dat tot een classic in de rockgeschiedenis hoort en Alice Cooper ‘From the Inside’ komen de helden van toen weer tot leven.

Dit als inspiratiebron voor de helden van korter geleden Saxon en Iron Maiden waar we al deze bands in terug horen. Ook Iron Maiden, Saxon, Judas Priest en Motorhead horen we als inspiratiebron voor de huidige rock en metal acts. En zo maken we geschiedenis en is de historie de start van het nieuwe.

24 maart 2023
In dit bericht:
Translate »