De Zweedse singer-songwriter Sarah Klang wist op het South By SounthWest festival in US zich in de schijnwerpers te zetten. Ze ontving voor  Pa Sparet een Grammis Award voor beste nieuwkomer. Inmiddels verschijnt haar vierde album alweer en met Mercedes weet ze wederom een lekker popalbum te brengen,

Haar inspiratiebron licht bij Coldplay en Sigur Ros. Wellicht omdat deze band het op dit moment live goed doen. Zelf horen we Klang heerlijk luchtige popsongs te brengen. Met de overdenking van het leven tijdens het eten van een ‘Burger’ of het mainstream ‘Halloween Costume’. Haar luchtige stem past bij haar songs en weet ze de aandacht te trekken met kwaliteit in de zangstem.
De songs zijn niet de meest uptempo songs waardoor het accent op de teksten ligt. Haar wijze van zingen ligt in de lijn van de songs. Hierdoor zijn de song een geheel en past het.

Met het titelstuk beschrijft ze haar route van zwangerschap naar de werkelijkheid van het hebben van een kind. Het nummer heeft even een andere sound waardoor het album breekt. Met ‘Worst Mom’ kijkt ze even naar haar zelf en zien we de onzekerheid van iedere moeder terug.

Sarah Klang weet met Mercedes een eerbetoon te geven aan haar kind en daarmee een mooi album voor de mensheid te leveren.

 

 

6 november 2023
In dit bericht:
Translate »