Santana – Blessings and Miracles

De legendarische gitarist Carlos Santana verraste al met zijn Afrikaans getinte albums. Met Blessing and Miracles weet hij zijn latin popsound met rock te mengen met een vleugje Afrikaanse ritme.

Gasten

Na de instrumentale intro songs ‘Ghost of Future Pull/ New Light’ en ‘Santana Celebration’ horen we de bekende swingende latin klanken van Santana terug op ‘Rumbalero’ waar Salvador Santana en Asdru Sierre de aftrap doen om als gast aan te sluiten. De aftrap? Ja, Want het is een eer om met Santana te mogen spelen en daar doet een medemuzikant een moord voor.
Zo zien we Krik Hammett van Metallica  met Mark Osegueda van Death Angel op het slotstuk ‘America For Sale’ verschijnen en Living Colour zanger Corey Glover op ‘Peace Power’. Het zijn niet alleen rockmuzikanten die aansluiten. De meester Steve Winwood vertolkt een nieuwe versie van ‘Whiter Shade of Pale’  en Rob Thomas tovert met de American Authors een lekker popsong ‘Move’ uit de doos. Chris Stapleton komt voor het ‘Joy’  en de 80’s zangeres Diane Warren tekent met G- Eazy voor het ‘She’s Fire’.

Brede publiek

Het is dan ook een heerlijk divers album met top songs. Dat Santana niet altijd meer voor het brede publiek aansluit heeft meer de onwetendheid van het publiek te maken. Dit is wederom weer een heerlijk album van de meestergitarist. 

31 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »