De Britse zanger Sam Smith wist 10 jaar geleden door te breken met het nummer ‘Latch’.  Inmiddels weten we dan de man al heel wat hits op zijn naam heeft staan. Naast de Bond theme van Spectre ‘Writing’s on the Wall’ scoorde Smith de hits Promises met Calvin Harris, ‘I‘m Ready’ met Demi Lovato en nu met ‘Unholy’ met Kim Petras.

Het lijkt erop dat de man niet alleen hits kan maken, maar dat is niet geheel juist. Op zijn vierde album weet de man weer heerlijke popsongs te produceren.  Met Jessie Reyez maakt hij het juweeltje van het album ‘Perfect’ Al zijn de songs ‘Lose You’,  ‘Six Shots’ en ‘How To Cry’ prima songs op eigen kracht.
Het album is erg divers te noemen. Naast de singer songwriters songs met een akoestische gitaar zijn de lo fi dance songs optimaal aanwezig.
Met Voy Fance schrijft hij het titelnummer. Een songs vol vocalen alsof de gregoriaanse kerk is uitgelopen. In die route vinden we aan het einde de samenwerking met Ed Sheeran voor ‘Who We Love’. Een  herkenbaar Sheeran song dat op papier geschreven is door 5 personen. Welciht wordt dit de komende single.

Smith weet altijd een mooie mix van moderne pop en dance te maken en toch een relaxte sfeer in de songs te produceren. Dat maakt wellicht de kracht van Smith voor het grote publiek.

Hoewel dit pas het 4de album van de man is, zal het de route naar de verkoop hitlijsten wel maken en kunnen we de eerste 3 jaar weer vooruit.

2 februari 2023
In dit bericht:
Translate »