Sam Outlaw – Popular Mechanics


Wanneer Sam Morgan uit het Southern California als een echte cowboy een gitaar oppakt klinkt de country sound door de woning. Voor het debuutalbum, Angeleno,  weet hij Ry Cooder te strikken als producer en Cooder zijn zoon neemt plaats achter de kit.  Dan heb je al een aardige debuut te pakken. Inmiddes is de Outlaw Tenderheart toe aan zijn derde volledige album Popular Mechanics,

Hoewel het album eind 2021 zou gaan verschijnen, is het toch de feestdagen over getild. Nu past het beter bij zijn tour dat aanstaande is.

Van country naar pop

Met het nieuwe album schuift de country man zijn stijl een beetje op naar het populaire country genre. Daar waar zijn populair album Tenderheart nog de diepe country sound kent, is het openingsnummer ‘Here On A Mission’ eerder een vette popsong. Met het titelnummer weet hij de elektronica te vinden en wordt de elektropop van the Outlaw geïntroduceerd. Het is zeker niet verkeerd en het swingt enorm. Al wordt je even op het verkeerde been gezet door de cowboy outfit van de man op de hoes, wat hij overigens al jaren draagt.

Sam Outlaw heeft gedacht om wat breder in te zetten en hierdoor voor het publiek toegankelijk te worden. Natuurlijk zijn de singer-songwriter songs als ‘Half A Word Away’, ‘Sun Ain’t Set’ en ‘Stay The Night’ aanwezig. Maar de popsound krijgt de hoofdzaak met For Het Rest Of Our Lives; , ‘Polyamorous’ en het heerlijke ‘Bad Enough’.

Grenzen verleggen

Het heeft Sam Outlaw goed gedaan om de grenzen te verleggen en de wijde wereld in te gaan. Het zal dan ook zeker een feestje gaan worden wanneer hij dit live ten gehore brengt!

  • 14 maart Oosterpoort te Groningen
  • 15 maart Tivoli te Groningen


 

6 maart 2022
In dit bericht:
Translate »