De meeste mensen kennen Salvador Sobral als jonge psychologie student die uiteindelijk het Eurovisie songfestival in Oekraine won met ‘Amar Pelos Dois’.  Hoewel zijn zus dit nummer had geschreven en dit in de halve finales vertolkte wist Sobral tevens te verschijnen met een SOS Refugees shirt. In de huidige omstandigheden is het ironisch genoeg in Oekriene werd hem gevraagd om dit niet te dragen.

De man was zwak aan zijn hart waardoor hij eind 2017 werd geopereerd. Geen tournee of andere promotie en zijn naam verdwijnt voor velen ergens in de gedachten.
Met dit verhaal komt het bij velen langzaam terug. Het was het intieme liedje dat een man kwetsbaar vertolkte en dat horen we ook weer op het nieuwe album Timbre.

Prachtige liedjes

‘El Regalo Que Me Hiciste’ of het prachtig gezongen ‘De La Mano De Tu Voz’ met Silvana Estrada zijn enkele mooie liedjes van dit album. Het album dat even moeizaam op gang komt met ‘Amor A Capela’. Het begint ingetogen en dat kan voor velen ook weer fijn zijn. Gedurende het album hoor je de kwaliteit van de man en het album. Het album krijgt meer afwisseling na de eerste helft van het album. Met de latin klanken in ‘Pedra Quete’ en de moderne droompop van ‘Abutres  Da Premonicao’ krijgt het album steeds meer kleur .
Met de Franse zangeres Barbara Pravi weet hij een mooi duet te maken. Deze voormalige kandidaat van het Eurosongfestival van 2021 past helemaal in het straatje van Sobral. Het nodigt uit tot een mooi gezamenlijk tournee.

Het haar is geknipt en de songs zijn vernieuwend terwijl het allemaal nog even mooi en intens is. Timbre kan dan ook een mooi comeback album van Sobral zijn.

Live

Komende maand staat Sobral diverse keren in Nederland
4 november  De Kleine Willen te Enschede
4 November Concertgebouw te Amsterdam

7 november Oosterpoort te Groningen
8 november De Doelen te Rotterdam

22 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »