S. Carey – Break Me Open


De Amerikaanse multi- instrumentalist Sean Carey kennen we gelukkig steeds  meer van zijn solo albums. De drummer van Bon Iver weet met Sufjan Stevens het legendarisch album Carrie & Lowell te maken, maar komt nu met zijn vierde album.

De sound van de acts waarmee hij speelt neemt hij over, of is het dat zijn invloed op deze albums groot genoeg is om zin invloed op deze acts terug te leggen.
Het is duidelijk dat dit album ook weer een juweeltje is. Met heerlijke pianosongs als ‘Wake Me Up’, ‘Island’ dat net als het ‘Desolate’ hem tot zijn gedachten brengt. De tijd tussen het recente album Hundred Acres verliest de man zijn vader en ziet hij zijn huwelijk veranderen tot een scheiding. Met deze emotionele invulling wordt de coronatijd gevuld.
‘Where I Was’, het titelsong ‘Break Me Open’ zijn hartverscheurende verhalen die in een ingetogen stijl in de sfeer van de bovenstaande acts zijn opgenomen.
Het album is vooral ingetogen, met angst en verlies. Daar op zoek naar een glimp van verlossing en hoop.

Muzikaal is het allemaal erg mooi en sfeervol. Passend in de emotionele sferen met hier en daar een uitspattig in het titelstuk. Sean weet het album te eindigen met een Coldplay achtig songs  ‘Crestfallen’ waar hij zichzelf terug probeert te vinden. 

20 april 2022
In dit bericht: