Met de namen Jack Russell en Tracii Guns gaan de rockliefhebbers er even voor zitten. Daar waar de Roses nu vervangen zijn door Russel weten we dat er een lekker album op tafel ligt. De zanger van de Amerikaanse band Great White kent een heerlijke rockstem die de jaren 80 / 90 doen herleven.

De gitarist van Guns & Roses en LA Guns weet al jaren hoe je pakkende rocksongs moet schrijven. Dat is met dit album Medusa ook niet anders. Lekker uptempo met ‘Coming Down’, en ‘Where I Belong’ volgt op een trage start van het openingsnummer ‘Next in Line’.
Met een vleugje rock and roll in ‘For You’ een pompende ‘Give Me The Night’ komen de heren uiteindelijk uit bij een classic rock ballad ‘Living A Lie’. Met het heerlijke gitaarwerk van Guns weet je dat het alle kanten op kan gaan.  Hij weet gedoseerd te spelen en de ruimte te geven aan de zang en andere instrumenten. Het brengt dat Jack Russell goed tot zijn recht komt. Zijn zangstijl maakt dat de rock en een vleugje blues mee krijgt in de zang. Mooi en meeslepend!

Is het allemaal verrassend? Nee, dat weer niet. Maar dat is ook niet altijd nodig wanneer je deze kwaliteit aan muzikanten hebt. Het is dan gewoon een heerlijk rock album.

14 januari 2024
In dit bericht:
Translate »