De Canadese progrock band Rush is inmiddels opgeheven. Na het overlijden van Neal Peart zien we gitarist Alex Lifeson met een nieuwe band Envy of None (review elders te lezen). De band is in 1974 begonnen en zanger/ bassist Gaddy Lee heeft de band tot diverse hoogtepunten geleid. Een van deze hoogtepunten is het album Movin Pictures uit 1981.

Deze re-release met de classic songs ‘Tom Sawyer’ , ‘Camera Eye’, ‘Red Barchetta’ en ‘YYZ’  kreeg in het origineel 7 songs die op ‘Witch Hunt’ na allen op het bij behorende live album staat. Deze versie kent een dubbele live cd met een heerlijke mix van songs  als ‘2112’, ‘Xanadu’ en dan mogen de Rush -hits als ‘The Spirit of Radio’,  ‘Working Man’ niet ontbreken.

Het was een succesperiode voor de band dat een vervolg kreeg met het live album Exit…Stage Left, dat voor een deel overeen komt met dit live album van dezelfde tour.  Omdat dit album puur is en niet te gepolijst geeft het aan dat de band live een sterke sound kende en dat men er weldegelijk toe deed. Het album is dan ook een heerlijk instapper voor degene die Rush nog niet kennen en de progrock een warm hart toedragen. Al is het moeilijk om deze combinatie nog te vinden. 

18 april 2022
In dit bericht:
Translate »