Rudy Lentze is met zijn Fascinators na 10 jaar  terug met een solo album. De Nederlandse gitarist wist met AA & the Doktors al vele podia te bespelen. Met Rene van Barneveld wist hij een gelegenheidsduo te vormen. INDO oftewel in Nederland door omstandigheden.

Het recente album Drummer Girl verscheen in 2013. Lentz weet met dit album de verbinding te maken tussen Miles Davis in het titelstuk en  de traditionele ‘Reno Factory’ tot de krotjong stijl.
Met Rudy Slingerland heeft Lentz een mooi afwisselend album gebracht. Natuurlijk kan de blues niet uitblijven en dat hoor je in alle songs terug. Maar juist het uitdagende is het gitaarspel wat niet voor de hand ligt. Met ‘Afro Asiax’  of het akoestische ‘All Things One By One’ tot het obscure ‘Creeping Doubts’ brengt Lentz weer een palet aan gitaarmuziek.

Rudy Lentz is te zien in Vera te Groningen, waar hij op 11 oktober zijn albumpresentatie geeft. Daarna schuift hij op 15 oktober door naar de Oosterpoort te Groningen waar hij solo zijn support  doet voor Ian Siegal.

De man weet nog steeds een meester gitarist te zijn en dat wordt lang niet door iedereen opgemerkt!
Zeker de moeite waard om te luisteren!

10 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »