De Nederlandse bluesrock act RHB staat voor Ruben Hoeke Band. De gitarist weet inmiddels  in heel Europa te touren. Het is dan ook een van de beste gitaristen die we in Nederland hebben en met dit album, dat geproduceerd is door Erwin Musper is er een mooi internationaal product geleverd.

Daar waar het recente album All Saints een prima album  was, is het nieuwe album een stuk volwassener in de sound en vooral de zang springt er uit. De songs zijn meer pop en rock georiënteerd zoals de songs ‘My Baby Knows’, het mooie ‘Hoped For’ en de  semi ballad ‘Just Because’.

Met ‘Cold Dead Hands’ weet de band een Amerikaanse rock sound dat past in het rijtje van Journey en Night Ranger te produceren. Het ‘Oblivion’ is het soort van epos van dit album. De akoestische sound van het nummer is als een juweeltje van het album. Dat het nummer over moet gaan in de stevige rocksound is als een tweede song dat aan dit eerste deel is geplakt. Het zou ook prima als los nummer op het album gezet kunnen worden.

Verder is het album een mooi album waardoor we als Nederland weer een top act erbij mogen schrijven. Hier mogen we trots op zijn! 

24 november 2022
In dit bericht:
Translate »