Ross Jennings – A Shadow Of My Future Self


Met de naam Ross Jennings gaan er vooral bij de metal fans iets borrelen. De Britse zanger van Haken en Novena weet nu zijn eigen solo album te brengen. Een album dat een andere kant van de man weergeeft.

Met een herkenbaar singer songwriters song opent hij het album met ‘Better Times’. Kwetsbaar en open begint hij het album om vervolgens met ‘Words We Can’t Unsay’ het album met een lading prog pop a la Yes te vervolgen. Met Violet weten we dat deze man niet in een box te vangen is. Het funky gitaartje met een aanstekelijk Yes refreintje dat met zijn stem ontspannen en relaxt klinkt, is gewoon heerlijk om naar te luisteren.

Akoestisch en electra

Het album is eind vorig jaar uitgebracht, toch is het een bijzonder album dat juist meer aandacht nodig heeft. Met zijn nieuw album ‘Acoustic Shadows’ weet hij een andere draai aan de songs te geven. Dit is een opgenomen live stream ter promotie van dit album. Toch kent dit vergeten album een heerlijke sound dat ergens tussen Yes, Styx en Journey. Met een drumsolo moment eindigt ‘The Apologist’ en ‘Rock Science’ weet de man een mooie verbinding tussen de akoestische gitaar in de poprocksound te maken.

Het zijn stevige popsongs en staat ver van zijn metal sound die hij bij de bans voortbrengt. Maar het staat als een huis met ‘Young at Heart’ en het softere ‘Feelings’. Met een cover van Dua Lipa’s ‘Be The One’ eindigt de man dit verrassend lekker album.

Zeker de moeite waard om het te beluisteren! 

30 maart 2022
In dit bericht:
Translate »