De Nederlandse band Roosbeef komt oorspronkelijk uit Duiven. Met Roos Roosbergen als frontvrouw is de naam aan haar gelinkt. Het recente album Lucky verscheen drie jaar geleden en is deze tijd benut met het schrijven van nieuwe songs. Songs die overgaan naar een nieuwe levensfase.

Het album kent een mooi elektronische uitdaging met de titel ‘Ik Heb Je Rug’. Een zin die je in het nummer herkent en waarbij je even denkt, wat zegt ze nu? De indie popsound krijgt in de nieuwe songs meer de elektronische droomsound. Met ‘Mandola’ weet ze de zit “kom uit je comfortzone’ de waarheid weer te geven, dat meeste mensen geen comfortzone kennen wanneer ze op zoek zijn naar de ontdekking van het leven.
De popsound van ‘Arme Slechterik’, Ezels’ en ‘Als Even’ is aanstekelijk en kent een soort van Belgische sound. Met het titelstuk verteld het verhaal dat de zomers een familiair momentje is wat van korte duur is.
Muzikaal is ieder nummer een mooie uitdaging. De diversiteit maakt het album dan ook lekker en is het voor de Nederlands talige acts nog steeds een aanwinst om een internationale sound de vlechten met Nederlandstalige teksten die even een stapje verder gaan dan de doorsnee songs. Zoals het vluchtelingen verhaal van ‘Verloren Groenten’. Te mooi om uit te leggen, en te mooi om naar te luisteren.

21 januari 2023
In dit bericht:
Translate »