n 2023 was daar het debuutalbum Still The Mess I Was van de Nederlandse singer/songwriter Thijs van der Meulen alias Roofman. Het album kon op positieve kritieken rekenen en nu is daar met 8 Songs From The Bathroom de opvolger.

 

De titel zegt alles….

Sinds eind vorig jaar kregen we zorgvuldig al enkele singles zoals ‘A Day Or 5’ en ‘Dreaming About A Regular Monday’ voorgeschoteld die de opmaat moesten verzorgen naar de release van dit nieuwe album. De man die heerlijk afgelegen op de Veluwe woont toog ook voor dit nieuwe album naar de Clouds Hill studio in Hamburg en met de hulp van producer Johann Scheerer kregen de nummers, die al eind 2021 geschreven werden, verder vorm. De titel vormt een rechtstreekse verwijzing naar de lokatie waar deze nummers rechtstreeks op tape zijn gezet, namelijk de badkamer van de studio in Hamburg. Scheerer en van der Meulen hadden al eens op deze wijze een track opgenomen en het geeft de nummers een bepaalde mate van directheid en puurheid mee. Afgelopen weekend was in Utrecht de albumrelease dus nu kan iedereen kennis maken met 8 Songs From The Bathroom.

 

Het album is authentiek en puur

Die sfeer van melancholie die als een deken over dit album hangt komt meteen al bij de opener ‘Dreaming About A Regular Monday’ (“I think these weekend vibes are slowly killing me / i wish it was monday, i wish i had a clear mind and a job that i liked”) tot uiting. Die bijzondere sfeer houdt de Nederlandse singer/songwriter vast en ook de andere wat ingetogenere nummers als ‘A Day Of 5’, ‘The Things Yo Do/Things You Leave Behind’ met fraaie resonerende gitaren en ‘Don’t Listen To The Rain’ komen op een wat rauwe, directe manier binnen. Van der Meulen beschikt over een hele prettige stem en hij kan ook heel makkelijk de wat hogere registers aan. Soms gaat het tempo wat omhoog zoals bij het lichtvoetige ‘A New Year’s Resolution’ of ‘Hamburg To Hell’ dat haast Dylanesque klinkt. ‘Old Friend’ is de terechte afsluiter en dit nummer, dat over het afleveren van oude gewoontes gaat, brengt alles nog maar eens bij elkaar; een fraaie melodielijn, mooi gitaarspel en die toch wel bijzondere stem van Thijs van der Meulen. Met 8 Songs From The Bathroom levert Roofman een fraai en volwassen tweede album af dat absoluut de moeite waard is om er eens lekker voor te gaan zitten. Veel luisterplezier!

2 april 2024
In dit bericht:
Translate »