De Chileense rockzanger Ronnie Romero weet de afgelopen 10 jaar een route vol succes te bewandelen. Wanneer hij van de band Santelmo naar de Spaanse rockband Lords of Black gaat het snel. Ritchie Blackmore weet hem als zanger binnen te halen voor de reünie. Dit heeft Ad VandenBerg ook bedacht en voor Frontiers sluit hij aan bij The Ferrymen en Sunstorm. Michael Schenker weet hem voor de tussenliggende tijd te strikken en zo peddelt Romero tussen vele bands.

Het is ook niet helemaal vreemd, omdat de man een goede rockstem kent. Zo past de man goed in deze muzieksoort en heeft hij een snel aanpassingsvermogen.
Met dit album gaat hij terug naar de tijd en de songs waar hij mee groot is geworden. De knipoog naar Journey’s Raised on Radio album is in de titel van vorig jaar al te vinden.  Toen verscheen de cover album met allerlei rocksongs van o.a.  Queen, Uriah Heep, Foreigner en Grand Funk Railroad.

Nu is het tijd voor de heavy sound met covers van Judas Priest (‘Turbo Lover’), Manowar (‘Metal Daze’),  Iron Maiden (‘Hallowed By The Name’)  en Metallica (‘Four Horsemen’).
De man weet met de Rainbow cover ‘A licht in the Black’ het even dicht bij hemzelf te houden.
De songs zijn zorgvuldig gekozen, al blijven het covers van heerlijke songs die je soms beter bij het origineel mag laten.
Het zijn prima vertolkingen van de songs en hierdoor krijg je vanzelf de nijging om het origineel er naast te leggen.  Voor Romero is dit ook een beetje zijn lot, omdat ik toch het idee krijg dat hij blijft rondhoppen van band naar band, zonder er echt bij te horen. Anderzijds kun je ook zeggen dat hij vrij is als een vogel en alles kan doen wat hij prettig vind.

28 januari 2023
In dit bericht:
Translate »