Ronnie Atkins – Make It Count


De zanger van de Deense rockband Pretty Maids komt na One Shot van vorig jaar nu met zijn nieuw solo album Make It Count.

“Het was een prettig team van muzikanten om mee te werken” verteld Atkins en dat smaakt naar meer. De songs vloeiden uit de pen en Chris Laney als producer zet alles op zijn plek.

Het album begint met een sterk melodic rock song ‘I’ve  Hurt Myself’ en een swingend ‘Unsung Heroes’. Met Laney als multi instrumentalist weet hij de structuur te vinden wat bij Atkins past. Het stevige ‘Rising Tide’ komt in de buurt van de populaire Pretty Maids sounds van Future World.
De songs zijn dan in het algemeen ook wat meer pop georiënteerd zoals de powerballad ‘Remain To Remind Me’ en ‘The Tracks We Leave Behind’.  Het zijn song waarbij de Pretty Maids fans van het eerste uur afhaken. Het is voor het te veel mainstream pop.
Met de poprocksong  ‘Let Love Lead The Way’ wordt het nummer uitgerekt met gitaarsolo en veel herhalingen. Opvallend is dat er veel toetsen op de plaat een prominente plek innemen. Hierdoor wordt het geluid voller, maar niet direct steviger door.

Het is een prima album, alleen wat onrustig en staat het te ver van Pretty Maids waardoor het eerder een mainstream rock album is geworden. 

17 maart 2022
In dit bericht:
Translate »