De multi instrumentalist en vooral drummer Ron Coolen heeft een pact gesmeden met de Amerikaanse rockzanger Keith St. John. St John was op zijn beurt zanger en bij diverse rockacts waaronder Lynch Mob,  Montrose en Burning Man.

Met deze samenwerking zijn de verwachtingen hoog gespannen. Wanneer de gasten uit  de rockwereld aansluiten wordt het alleen maar mooier.  Zo zien we George Lynch zelf en Gus G. met onze eigen Timo Somers op dit album als gast verschijnen.

Het album begint direct met een heerlijk in your face openingsnummer . ‘Heavy Metal Till I’m Dead’ wordt gevolgd met ‘You ‘re Just A Bad Dream’ waarbij men een tandje snelheid erbij doet. De gitaristen Joey Concepcion en Christopher Amott staan hierbij ten grondslag. De heren kennen elkaar van de band Arch Enemy waar men samen mee toert.
Onze eigen Nederlandse gitaarheld Timo Somers sluit aan bij de popballad ‘Jaded Heart’. Vanuit Arch Enemy ligt er een dun lijntje naar de voormalige Ozzy Osbourne gitarist Guss G.
Het opvallende is dat door deze gitaristen veel solo’s binnen songs wordt gespeeld. Zonder dat het direct een Malmsteen achtig album wordt blijven de songs wel staan. De heren hebben diverse songs op het album ingespeeld waardoor het in de sound lekker afwisselend blijft. Met de rock and roll van ‘Shake Me To The Floor’ tot het zwaardere werk van  ’90 Shades of Hell’ met Per Nilson op gitaar.

De cd kent enkele bonustracks die er mogen zijn. ‘Sin City 23’ en een extra lange versie van ‘Heavy Metal Till I Am Dead’ zijn zeker songs die een meerwaarde zijn voor je collectie. Dus wordt nieuwsgierig naar het album met Spotify en koop daarna het album in de winkel of op de site RonCoolen.rocks

 

2 december 2023
In dit bericht:
Translate »