Rolling Stones – Live At The El Mocambo 1977


Het was in maart 1977 in het Canadese Toronto. De club waar maximaal 300 bezoekers in kon. Hoofdact April Wine en the Cockroachers als supportact. Maar deze kakkerlakken bleken het ongedierte van Rolling Stones te zijn.

Er is een deel op het album Love You Live verschenen maar nu is het volledig concert op plaat te vinden. Het is dan ook een energieke Rolling Stones album dat van de intro direct met ‘Honky Tonk Women’ erin knalt.  De show voor deze tour wat ter ondersteuning voor het later legendarisch album Black & Blue.  Het eerste album waar Ron Wood als gitarist met de Stones mee ging. De blues sound van Mick Taylor werd vervangen door de luchtige gitaarlicks van Wood, die we kennen van (Rod Stewart’s) The Faces. Het werd een schot in de roos en de populariteit van de band schoot wederom omhoog.

Zo verschijnen songs als ‘Hot Stuff’, ‘Melody’, ‘Hand of Fate’, ‘Crazy Mama’ en het prachtige ‘Fool To Cry’ van het album Black & Blue op dit album. Enkele songs hoorden we later niet meer live. Natuurlijk zijn de krakers van toen ook op dit album te horen.

‘Tumbling Dice’, ‘Brown Sugar’, ‘Jumping Jack Flash’, ‘Let’s Spend The Night Together’, ‘Little Red Rooster’, ‘It’s Only Rock ‘n’ Roll (But I Like It)’  zullen we wellicht ook 13 juni weer kunnen aanschouwen in de Arena van Amsterdam. Dan speelt deze legendarische rock and roll band weer in Nederland.

Maar voor degene die de dure kaarten niet konden bemachtigen is er dit album waar de band nog energiek is en de sterren van de hemel speelt! 

11 juni 2022
In dit bericht:
Translate »