De oude rotten in het vak zullen we maar zeggen. De Schotse zanger Rod Stewart is inmiddels bijna 8 en de pianist van het orkest Jools Holland weet de 67 bijna aan te tikken. Wat hebben ze gemeen? Naast dat de heren in UK meer dan wereldberoemd zijn weet Jools Holland in zijn programma songs altijd een swing te geven.

Rod Stewart heeft zijn rocksongs en wist met zijn American Songbook albums zich weer optimaal in de kijker te spelen. Het succes is groot en met 5 Songbook albums is het nu de tijd om de krachten van Stewart en Holland te bundelen tot een nieuwe songbook deel vol jazz songs.
Zo horen we vanaf het begin de tap classic ‘Lullaby Of Broadway’ en zit de sfeer er gelijk in. De bigband van Jools Holland is een geoliede machine waardoor Stewart alleen de songs maar hoeft in te zingen. ‘Oh Marie’ en ‘Good Rockin Tonight’ zijn klassiekers die de jonge jaren van deze 70 plussers doen herinneren. Is het dan een herbeleving van hun jonge jaren. Zie je ze al door de studio dansen waarbij de jonge generatie hun wenkbrauwen optrekt en met een vraagteken en open mond hen stomverbaasd aankijken.

Andere tijd en andere generatie waarbij nu de opa en oma nog even lieflijk naar de springende Stewart kijkt en verschijnt er een lacht op het gezicht wanneer ‘Sentimental Journey’ en Night Train de revue passeert.

Toch blijft het album wat  in dezelfde drive hangen waardoor het sprankelend begin in een  doorsnee sound beland.

24 februari 2024
In dit bericht:
Translate »