De Ierse rockzanger Robin McCauley kennen de meeste mensen van zijn periode met Michael Schenker Group oftewel McAuley Schenker Group.  Wanneer Jeff Pilson McAuley vraagt voor Blacxk Swan zien we een opleving van deze zanger. Terecht dat Pilson hem als onderschatte zanger noemde en dat de man enorme veerkracht heeft. Inmiddels verschijnt hij weer op toneel in MSG en weet hij solo weer heerlijke albums te maken.

‘Alive’ is dan ook niet een live album maar een titel om te laten weten dat hij zich weer energiek en levendig voelt. Dat was al te horen op het recente solo album en Black Swan met Reb Beach, Pilson en Sar. Nu moet hij het doen met de Frontiers clan van Andrea Seveso, Papapicco en Del Vecchio. Het zou dan wat glad gaan klinken, maar de verrassing is daar! Het klinkt allemaal lekker vet en met songs als ‘Dead as A Bone’ en ‘Bless Me Father’ mag je de rockfans zeker tegemoet komen.
Met het zwaardere ‘Feel Like Hell’ weet men een lekker donkere sfeer in het nummer te brengen. Daar waar de mainstream rockballad ‘Can’t Go On’  het eerste deel van het album afsluit, komt het stevigere ‘The Endless Mile’, ‘Fading Away’ en het melodieuzere ‘My Only Son’. Hier hoor je dat deze  band dit beter beheerst. Power is daar en  de songs komen meer tot hun recht.

Robin McAuley is nog steeds een goede rockzanger en terecht dat hij de ruimte krijgt om zijn kunsten te mogen vertonen. Waarom hij niet een vaste bezetting om zich heen weet te behouden is dan nog even de vraag.

18 februari 2023
In dit bericht:
Translate »