De Southern blues rock van de Amerikaanse Robert Jon is puur en vol energie. De band uit Orange County, Californa weet inmiddels alweer ruim 10 jaar albums te produceren. Het nieuwe album komt uit op het label van Joe Bonamassa en staat weer vol heerlijke bluesrock met de nadruk op rock.

De band past in het rijtje van  Bonamassa, Eric Gales en Black Stone Cherry. Van de laatste band schuift Charlie Starr aan om het heerlijk openingsnummer ‘Pain No More’ op te nemen. Het brengt direct de energie die het album nodig heeft.

Diverse producers

Het album is met diverse producers opgenomen en dat is in de lijn van het album ook te horen. Gelijk maakt dit dat het album lekker divers klinkt. De pure countrypop ‘West Coast Eyes’ en ‘Don’t Look Down’ zijn geproduceerd door Joe Bonamassa en John Smit. Het laatste nummer kent als intro de klanken van KISS ‘Rock and Roll All Night and Party Every Day’. Het mooi en clean geluid van de mooie melodieuze bluesrock ballad ‘Bring Me Back Home Again’ wordt geproduceerd door de Zuid-Afrikaanse Kevin Shirley (Aerosmith, Black Crowes, Iron Maiden).
Met bassist Don Was (Bob Dylan, Elton John e.v.a.) worden de subtiele songs als ‘Who Can You Love’ en ‘Come At Me’ opgenomen. Deze songs kennen meer een mainstream rocksound maar wanneer je vaker luistert hoor je allerlei variaties in. Het doet denken aan de stevigere songs van Tom Petty.

Dat Robert Jon een goede stem voor dit genre heeft is bekend en nu komt de muzikale kracht met deze producer combinatie meer tot zijn recht.
Het is dan ook meer de moeite waard om dit album te beluisteren!!
Mooi album voor alle blues rock, rock en stevigere popliefhebbersss!

Begin dit jaar stond de band nog in Het Podium van Hoogeveen, 6 september staat de band weer in Nederland en zijn ze te vinden in Paradiso te  Amsterdam

Dit geweldig album is te winnen!!

Stuur een  mail naar info@noordevents.nl
En laat weten waar deze band vandaan komt!

25 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »