De Amerikaanse country rock act Robert Jon and The Wreck wist met hun album ‘Last Light on the Highway’ van vorig jaar vele prijzen te winnen. De heren laten de southern rock a la Lynnyrd Skynnyrd steeds meer links liggen en krijgen grip op een eigen sound.

Zo zijn de songs ‘Ain’t No Young Love Song’ en ‘Chicago’ eerder heerlijke popsongs met een southern rock tintje.  Met het intieme liedje ‘Hurricane’ weet de band een tranentrekker te presenteren. De lighters kunnen omhoog om het sfeertje te optimaliseren.
De kracht van deze band zit vooral in de stem van Jon dat als een ware vriend bij je op de bank zit om zijn verhaal te vertellen.  De verhalen over de vertrekkende personen die je zo nu en dan eens ziet en de groet meegeeft aan ‘Desert Sun’. De beeldende verhalen die ieder wel kent of een beeld bij kan maken, is de kracht van de verhalen van de songs. Met de heerlijke beats en slepende gitaren met hier en daar een solo is de classic rocksongs weer optimaal aanwezig. Met een heerlijk drive in ‘Movin’’ of de classic countryrock van ‘Radio’ zullen het allemaal live goed doen.

Misschien valt de man wat in herhaling, maar door de jaren heen hoor je dat hij groeit in zijn muziekstijl. Lekker album dat leunt tegen zijn voorganger aan. 

14 september 2021
In dit bericht:
Translate »