Wanneer de legendarische gitarist Robben Ford met de saxofonist Bill Evans de degens kruist, komt er een bijzonder album uit. De (ghost) gitarist van Yellowjackets, Miles Davis, KISS, George Harrison en Rick Springfields, zijn maar enkele acts waar deze man op de albums speelt. Het is dan ook een mix van rock, jazz, fusion en blues. Dat horen we dan ook op dit album terug.

Bill Evans is een saxofonist die de moderne jazz met bluegrass en funk weet te mixen. Zijn bijdrage bij Sonny Rollins , John Coltrane zijn maar enkele mensen waarbij hij de saxofoon op plaat laat horen .

De heren weten elkaar dan ook goed te vinden op dit vooral instrumentaal album. De afwisseling van de heerlijke Fender solo’s met de saxofoon brengt het geheel swingen. Met fusion in ‘Passaic’, de soul in Common Ground en de blues in ‘Ever Ready Sunday’ komen er vele stijlen voorbij. Met ‘Sentimental Mode’ als juweeltje van het album weten de heren hun solos uit te spinnen tot soms ruim 7 of 8 minuten songs waaronder het lekkere slow blues van ‘Stanley’. Darryl Jones en Keith Carlock ondersteunen de heren met bas en drums.

1 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »