Met de progrock band Ring of Fire heeft Frontiers label een bijzondere band in hun stal. Het is de band waar voormalig zanger van Yngwie Malmsteen Mark Boals aan verbonden is. Het is een band dat inmiddels tot hun vijfde album toe is.

Met het recente album Battle of Leningrad in het achterhoofd, zijn de verwachtingen hoog. Voor de band was dit album het laatste album  met Tony McAlpine op gitaar. Dat Aldo Lonobile dit moet opvangen is al een klus op zich. Maar toetsenist Vatilij Kuprij is gebleven en dat hoor je optimaal op dit album terug. Veel toetsen met daar tussendoor het snelle gitaarwerk van Lonobile in ‘Storm of the Pawns’. De snelheid van gitaren in de songs ‘Melanchonia’ en ‘Run For Your Life’ zijn lekker in de lijn van McAlpine, al ligt de kracht meer in de lijn van de melodieuzere songs ‘Sky Blue‘, ‘Another Night’ en ‘Gravity’.  Hier komt de band in zijn totaal plaatje beter uit. Er is dan meer ruimte om de gitaren en toetsen af te wisselen en de zang van Boals komt hier beter tot zijn recht.

Opvallend is dat de mix goed is waardoor het album lekker klinkt. Voor de band is het een goed gevoel dat men ook zonder McAlpine studio technisch verder kan. Of Loobile de oude songs live ook zo kan vertolken moeten we nog even afwachten.

22 november 2022
In dit bericht:
Translate »