Rik Meijer – Rik Meijer


De gitarist Rik Meijer wist al op jonge leeftijd wat hij wilde. Gitarist worden en dat deed hij dan ook.  In een dorpje hoog in Friesland waar het vuurtoren licht bij elkaar komen, is er ruimte om je hoofd leeg te houden en te focussen op wat er moet gebeuren. De blues en rock en zo verschijnt Meijer bij de Friese legenden als Piter Wilkens, Gurbe Douwstra en Jan Giro.

Zijn gitaarspel blijft niet onopgemerkt en trekt de aandacht bij gitarist Erwin Java (Harry Muskee en King of the World) . Samen maken ze een album onder de naam Meijer/ Java.
Onder de naam Chickenforce wordt de bluesrock met producer/ drummer Nico Outhuijse van de Kast gemaakt. De studio van Nico is dan ook een pleisterplaats voor (Friese) muzikanten.

Het solodebuut van Meijer mag er dan ook zeker zijn! Het internationale geluid van ‘New Orleans Ladies’ en het openingsnummer ‘Give Me The Good Earth’ dat een cover van Gary Wright is al wist Manfred Mann hier een prachtig uitgerekte versie van te maken.

Er zit een Amerikaanse rock sfeer in dat maakt het geheel uitzonderlijk goed. Al speelt Jack Bottleneck hier goed op in en past hij in dit sfeertje van ‘Jack of Diamonds’, ‘Fried Chicken’ en ‘Memphis Woman’.  Fokke de Jong levert zijn bijdrage aan Roll Over Beethoven van Chuck Berry.
Terwijl Silvia Dekema en Auke Busman een heerlijk duet weten maken van Fleetwood Mac‘s ’Gold Dust Woman’.

Rik Meijer weet dan ook met zijn vrienden een prachtig album te produceren. En het is zeker de moeite waard voor de blues en rock liefhebbers! 

31 juli 2022
In dit bericht:
Translate »