De Britse singer-songwriter Richard Thompson doet al jaren mee. Als zanger en gitarist van de folkrock band Fairport Convention heeft hij al een grote reputatie opgebouwd. Mooi detail is dat de man met Hugh Cornwell van the Strangles in hun jeugd jaren een band Emil and the Detectives oprichtte. Inmiddels is de man ook al jaren op het solo pad en wordt zijn muzikaal talent vergeleken met de kwaliteit van Bob Dylan.

Met het nieuwe album weet hij dit te bevestigen. Met het heerlijk openingsnummer ‘Freeze’ laat hij zijn kwaliteit van gitaarspel horen en met de warme stem zingt hij de liedjes nog zoals we dit graag horen. Mooie zanglijnen die de teksten als een verhaal naar je toe leiden. De inlay geeft je een tekstblad om de verhalen te volgen. De folk drums van ‘The Old Pack Mule’ geven het ritme van de ezel aan en de vrolijke klanken van ‘The Day That I Gave In’ is muzikaal een juweeltje.
Maar er zijn meer mooie songs op dit album te vinden. ‘Lost in The Crown’, ‘Life ‘s a Bloody Show’ en het meer rock and roll song ‘Turnstile Casanova’ en ‘Maybe’ zijn heerlijke songs die het album variatie geven en toch het geheel een rode draad vasthouden.

Mooi album van een veteraan van de muziek. Of noemen we dat een legend.

7 juni 2024
In dit bericht:
Translate »