De Nederlandse bluesrock act RHB staat voor Ruben Hoeke Band. De gitarist weet inmiddels  in heel Europa te touren. Het is dan ook een van de beste gitaristen die we in Nederland hebben en met dit album, dat hijzelf heeft geproduceerd en door Erwin Musper is gemixt mag er dan ook weer zijn.

Het album is een live album wat een overzicht over de afgelopen 30 jaar weer geeft. Het album begint met het pakkende ‘Get Bit’ wat in de kern het lickje van Hot Blooded van Foreigner kent. Het is een lekkere opener en met ‘Busy Boys’ en ‘Beast and a Dog’ ligt de nadruk meer op de rock dan op de blues.
Met ‘I’m a Cheap Trick’ weet hij de rock and roll met een lekkere shuffle erin te loodsen en dendert de trein voort met All Feels en het heerlijke ‘Sally Went To The Shore’.

De geprijsde wereldgitarist blijft nog altijd ergens in de luwte, ondanks zijn mooie vrijwilligersprojecten en samenwerking met vele Nederlandse artiesten. RHB mag dan ook wel meer aandacht krijgen op de grote podia, daar waar hij thuis hoort. Samen met zijn drummende broer en de rest van de band, weet hij de  opzwepende songs als ‘Ramblin’ en ‘Oblivion’ met heerlijk gitaarwerk te versieren.
Met de covers van Edgar Winter band ‘Keep Playing That Rock n Roll’ en U2’s ‘Love is Blindness’ wordt het mooie dubbel live album gevuld.

Het is duidelijk dat deze band meer het podium mag beklimmen in plaats van mee te spelen met Roberto Jacketti en Dolly Dots. Al moet dat ook gebeuren, natuurlijk.

25 november 2023
In dit bericht:
Translate »