Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation


Rhapsody Of Fire is een Italiaanse symphonische powermetalband. Ze kennen nogal een geschiedenis als het gaat om personeels- (en naams)wisselingen. Daar zou een apart artikel aan gewijd kunnen worden. In het kort komt het er op neer dat ze in 1993 zijn begonnen als Thundercross geformeerd door Luca Turilli en Alex Staropoli. In 2006 hebben ze hun naam veranderd naar Rhapsody Of Fire vanwege trademark issues. Na 18 jaar verlaat Turilli de band op goede voet, samen met een aantal andere bandleden. Inmiddels hebben, op Staropoli na, ook de andere originele bandleden Rhapsody Of Fire verlaten. Het vorige album The Eighth Mountain uit 2019 was het eerste album wat niet mede geschreven was door Turilli. Nu komt Rhapsody Of Fire met Glory Of Salvation. Het tweede album in de The Nephhilim Empire Saga.

Het album

De opener ‘Son of vengeance’ geeft een bombastische start. Het is midtempo, heeft een catchy melodie en klinkt als de inleiding van een verhaal. Met ‘The kingdom of ice’ wordt het tempo omhoog geschroefd. Dit wordt voortgezet op het wat duisterder klinkende ‘Glory for salvation’. ‘Eternal snow’ is een tussenstukje met een folky geluid en waarin er sproken in plaats van gezongen wordt. ‘Eternal snow’ vloeit over in ‘Terial of the hawk’, een upbeat track die het folky geluid voortzet. ‘Maid of the secret sand’ valt op door de punchy gitaarriffs. ‘Abyss of pain II’ is een bijna elf minuten durende track waarin alle elementen van Rhapsody Of Fire samenkomen en alle bandleden laten horen wat ze in huis hebben. Met ‘Infinitae gloriae’ komen ze weer met een echte headbanger. ‘Magic signs’ is een powerballad met een heel mooie melodie. ‘I’ll be your hero’ is upbeat en klinkt als een afsluiter, maar er staat nog een encore te wachten. ‘Chains of destiny’ heeft een folky geluid en Un’ode per l’eroe is nog een powerballad. ‘La esencia de un rey’ rondt het geheel mooi af.

De salvation van Rhapsody Of Fire

Ondanks de personele wisselingen blijft de ziel van de band in tact. Ondanks het vertrek van bandleden die een grote invloed hadden op de sound, weet de band wederom een goed album met de herkenbare Rhapsody Of Fire elementen neer te zetten; symphonische powermetal met grote cinematische en verhalende elementen. Glory For Salvation is een mooie aanwinst voor fans van de band en het genre.

Te zien in Nederland

15 januari 2022 in Het Podium te Hoogeveen. 

30 november 2021
In dit bericht:
Translate »