De Amerikaanse rockband Revolution Saints is van superband tot een superband project rondom Journey drummer Deen Castronovo geschoven. De band met Night Ranger bassist Jack Blades en Dead Daisies zzp-er gitarist Doug Aldrich leverde al heerlijk albums. De heren gingen met hun eigen bands weer op tournee en zijn nu vervangen met Foreigner/ Dokken bassist Jeff Pilson en Whitesnake zzp- er gitarist Joel Hoekstra .

Het brengt een gedegen rock album. De stem van Castronovo past in de lijn van Journey’s Steve Perry en daarmee is de vergelijking snel gelegd. Met songs als ‘Need Each Other’ en  ‘Crime of the Century’ geeft deze band steeds meer een Journey sound weer. Lekker pompende melodic rock waar de energie vanaf spat!

Zelfs Del Vecchio weet in het titelstuk met zijn toetsen buiten de basislijntjes van de Frontiers producties te gaan. Het geheel gaat swingen met ‘Sacred’ en met het rustmomentje van ‘Once More’ weet de band een lekker powerful album te maken.
Het is alsof er weer nieuwe energie in het geheel is en dan vraag je je af of dit live ook voor ieder te doen is. De thuis-bands hebben ook hun schema’s

Het is tenminste een heerlijk rock album en daarmee weet Frontiers hun beste album voor dit jaar af te leveren.

23 april 2023
In dit bericht:
Translate »