De American Rockband Revolution Saints behoort tot de categorie superbands. De band wist 10 jaar geleden te verassen met het titelloos album. De drummende zanger Deen Castronovo had bassist Jack Blades van Night Ranger en Doug Aldrich van o.a. Whitesnake naast zich.

Inmiddels zijn Jeff Pilson op bas en Joel Hoekstra de vervangers van Blades en Aldrich. Toch blijft de melodic rock nog even strak staan. Het is het wel mainstream wanneer je ‘Changing My Mind’ beluisterd. Met de afwisseling van het snelle ‘Fall On My Knees’ naar de country poprock van ‘Can’t End It Right Now’ klinkt het wel divers, maar in de kern blijft het allemaal wat hangen. Het is geen End Machine van Jeff Pilson of zo energiek als het album Rise.
In de solo’s hoor je wel de kwaliteit van Hoekstra en met een heerlijke drive is ‘Will I See You Again’ een van de pakkende songs van het album. Net als het heerlijk slepende ‘Divine Wings’ zijn dat de highlights van het album. Wellicht omdat het gitaargeluid het zelfde standje mist het  de spanning van het album.

14 februari 2024
In dit bericht:
Translate »