Reptaliens – Multiverse


De band uit Portland USA, danwel Bambi Browning en Cole, weten met hun band hun derde album te presenteren. Inmiddels is het duo uitgegroeid tot een volwaardige act in Amerika, al moet men hier in Europa nog de eerste stappen zetten.

Van synth dreampop naar indierock

Het album Multiverse is een indie poprock album waarbij de zanglijnen deels of soms helemaal begeleid worden door een lichte gitaarlijn. Hier moet je van houden. Deze klanken gaan in de songs geleidelijk op. Het is direct op het openingsnummer I Feel Fine te horen en wordt al meer zichtbaar in de single en prima popsong ‘Like A Dog’. De uitspattende gitaarsound in ‘In Your Backyard’ zou iets van een solo moeten zijn, maar dat maakt het niet echt spannend. De lekkere popsongs als ‘Take It’ ‘Go Away’ en ‘Jump’ zijn songs waarmee de zangeres Bambi meer tot haar recht komt.

Meters maken

Het is niet vreemd dat het duo nog even zoekend is. Na hun twee synth albums FM en Valis is het roer omgegooid om de sound breder in te zetten. Het is een meerwaarde in hun sound, al weet men de lichte droomsound van toen nu in deze sound te schuiven. Hierdoor klinkt het lichtgewichtig zoals in het ‘Do You Know You Are Sleeping’ te horen is.

Het is dan nog even zoeken en na 2 albums hebben ze de juiste balans en een nieuwe sound wel te pakken. 

8 januari 2022
In dit bericht:
Translate »