De Franse band met humor Red Beans & Pepper Sauce komen met hun 7de album. De heren weten de bluesrock optimaal te beheersen. Het rockt het swingt als een tierelier en weet de drama in de songs te brengen.

In de Rockfield studio’s in Wales weet de band de oversteek te maken naar het land van Red Beans en Pepper sauce. Hier neemt zangeres Jessyka Ake de heerlijke songs vol energie op. Ze is het nichtje van Manchester City voetballer Nathan Ake. Maar dat veranderd niet haar talent met de ze band.

Het ‘Going Blind’ knalt er lekker in als openingstrack. Heerlijk felle gitaren die met een drijvende drummer de songs opstuwen. ‘Gonna Dance’ kent niet een mainstream doorlopende beat maar weet prachtige breaks in het nummer de brengen. Met Guess My Name laat de band het geheel swingen en met de opzwepende klanken van ‘What Happens in Vegas’  stays in Vegas. Het mooie en verrassende zit in het spannende ‘Run’ waarbij de band boven zich uit stijgt. Een spannende sound met een vleugje rock en indie dat buiten de gebaande lijntjes gaat.  Dit houdt men vol tot het einde van het album.

Het album kent een deluxe versie waarbij er een live recorded album aan is toegevoegd. Hier horen we de band met Led Zeppelin Rock and Roll in een blues versie. Muzikaal staat het erg goed al schuurt de band naar de wens om een heuse rock band te willen zijn. Nu is het even hen om over deze drempel heen te tillen. Dan ontstaat er een band a la Heart.

18 februari 2023
In dit bericht:
Translate »