Razorlight wist twintig jaar geleden hun eerste shows te geven. De Engels/Zweedse indie rockers  met Andy Borrows op drums blijft Johnny Borrell en de band nog altijd trouw. Dit jaar is dan ook een jubileum jaar dat meer gestalte mag hebben dan wat het nu heeft gehad.

Voor het komend jaar zou de band niet misstaan op de festivals. De hits als ‘In The Morning’, ‘America’ en ‘Wire to Wire’ mogen dan weer knetterhard over de P.A. klinken. Het zijn tenslotte ook grote hits geweest in Nederland en hebben de Top 2000 gehaald. Toch is de band wat in de vergetelheid geraakt.

Maar de band kent meer lekkere songs  en wel een heel album vol! Met de rock and roll piano in ‘Who Needs Love’, het swingende ‘Before I Fall To Pieces’ en het snelle gitaarwerk van ‘Somewhere Else’.
Daar waar alles een soort van mix is van Kensington met Chefs Special, weten deze Engelse heren een mooie balans in de zang en songs te maken waar  je kippenvel van krijgt en gelijktijdig dat het kan swingen als een dolle. Met de lekkere beat van ‘Don’t Go Back To Dalston’ en het ‘Stumble and Fall’ brengt dit album een mooi overzicht van deze ondergewaardeerde indie rockers.

19 december 2022
In dit bericht:
Translate »