Het Duitse Rammstein is inmiddels tot een wereld act uitgegroeid.  Als headliner voor de festivals zijn de heren nu doorgeschoten dat ze zelf geen festival meer nodig zijn. Ze vullen met gemak de grote weiden zelf en zo staat de band 4 en 5 juli in het Goffertpark te Nijmegen. Al was deze tour gepland voor het recent en titelloos album van 2 jaar geleden. Gelukkig is er maatschappelijk genoeg stof om een volledig Rammstein album te vullen.

Het concept voor deze nieuwe plaat blijft hetzelfde. Met hun volle strakke beat dat stevig door de songs dreunt wordt gevolg met volle gitaren en toetsen geeft het herkenbare Rammstein geluid op het openingssong ‘Armee Der Tristen’. Met het titelsongs dat daarop volgt is het even andere koek. Het pianonummer ‘Zeit’ geeft de andere kan van de band weer. Beetje gothic koren en toch stevig. Opvallend is de rustige sound  op dit album met de donkere teksten van  ‘Schwarz’, het kindergeweld van ’Meine Tranen’ en ‘Lugen’.

Natuurlijk is er ook een vleugje metaldance met ‘Giftig’ en en het stevige condoomwerk met ‘OK’, ‘Zick Zack’ en ‘Angst’.  Maar wanneer de Tiroler klanken met ‘Dicke Titten’ klinken zal het vast een springfeest op de weide gaan worden. Alsof de boerenrock van Normaal wat aangedikt is. Met het ‘Adieu’ sluiten de heren dit album vol tijdloze songs die een weergave kent van deze tijd en Europa. 

25 april 2022
In dit bericht:
Translate »