De rockband uit Seattle wist met Geoff Tate en Chris DeGarmo enkele wereld albums te maken. Operation Mindcrime mag wellicht de bekendste hiervan zijn en Silent Lucidity hun bekendste hitsingle. Maar dat is ver voordat Tate de grootheidswaanzin kreeg en uit de band werd gezet. Inmiddels is oud Crimson Glory zanger Todd La Torre (tevens drummer op de studio albums) alweer 1 jaar het gezicht van de band.

Terug naar de succes jaren

Met gitarist Michael Wilton en bassist Eddie Jackson als bandleden van het eerste uur weet Queensrÿche de lijn naar de top weer te vinden. Digital Noise Alliance is dan ook hun beste album sinds jaren. Met de heerlijke rockdrive van ‘Lost In Sorrow’, ‘Behind the Walls’ en het pittige openingsnummer ‘In Extremis’ brengt men de oude glorietijden terug. Hier rijkt La Torre de sound van Tate in zijn jonge jaren. Hiervoor heeft de band niet al die live re-releases nodig, al blijven de songs van toen nog steeds klassiekers.

Toch is het de moeite om dit album te beluisteren, wanneer je deze periode van Queensrÿche een warm hart toe draagt. ‘Hold On’. ‘Forest’ en de wat poppy versie van Billy Idol’s classic ‘Rebel Yell’ mag dan zeker niet ontbreken. Zeker de moeite waard!!! 

17 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »