Het dertiende album van de Engelse band Queen moest de terugkeer worden voor Queen als een rockband. Na A Kind of Magic heeft het 3 jaar geduurd voordat dit album verscheen. Het album kende geen tour meer. Het excuus was dat het allemaal te veel energie kost en dat men (Deacon) de jaren begonnen te tellen.

Zoals de titel al aangeeft was het een moment van wachten op een wonder. Mercury was al aan het aftakelen en kon zijn energie  beter gebruiken voor zijn gezondheid. Het was een excuus om de frontman uit de wind van kritiek te halen. Songs als ‘Party’, ‘Rain Must Fall’, ‘Was It All Worth It’ en ‘The Miracle’ komen in een ander daglicht te staan, met de kennis die jaren later volgde.

Het album is nu een jubileum album en in box uitgebracht. Het mooie aan deze box zijn de songs van het tweede album/cd. Het zijn de songs die puur zijn gespeeld. ‘Breakthough’ met bas en drums in plaats van de digi box. ‘I Guess We’re All Falling Out’, ‘Was It All Worth It’, ‘Water’ zijn prima demo takes en met de afvallers ‘Dog With A Bone’  en de huidige single ‘Face It Alone’ zijn  en leuke songs voor de luisteraar achter gehouden.

Het derde album/cd zijn vooral de b kantjes en 12” single versies die er zijn uitgebracht. Niets speciaals en ook niet echt bijzonder. Met het vierde album lijkt het alsof men nog een keer in herhaling wil gaan. Dezelfde songs in een karaoke take. Leuk voor de meezingers.
Het is dan ook een album dat meer een thema van I Want It AlL kent, al had men dit prima terug kunnen brengen in een dubbel album.

21 november 2022
In dit bericht:
Translate »