De band Queen heeft geen verdere introductie nodig. Freddie Mercury en de band speelde in november 1981 hun show in Montreal dat men opnam voor een live documentatie. Het album is al enige jaren uit en verscheen officieel in 2007. Nu is de video en het geluid opgefrist. Het concert kon je zien in de bioskoop zodat het allemaal op het grote doek beter tot z’n recht kwam.

Inmiddels is het album uit op diverse disks. Al blijft voor mij Live Killers nog het beste live album. Veel songs zijn van dat album zijn ook hier weer op te vinden. ‘Killer Queen’, ‘I’m In Love With My Car’ en ‘Now I’m Here’ behoren tot de vaste setlijst.

Het mooie aan dit album zijn juiste de songs die we minder snel live horen zoals ‘Play The Game’, ‘Save Me’, ‘Dragon Attack’ en ‘Another One Bites The Dust’ van het album  The Game.  De tour stond dan ook in het teken van dit album. Met een verrassende versie van ‘Flash’, ‘The Hero’  die net uit was en een voorproefje van ‘Under Pressure’, dat later op Hot Space zou verschijnen maar ten tijde de show als single een grote hit was,  sieren het album.

Het album is dan ook een prima toevoeging op de discografie van Queen.
Met de dvd blue ray wordt het concert van Live Aid aan het geheel toegevoegd.

16 mei 2024
In dit bericht:
Translate »