De Amerikaanse indie rockers Quasi uit Origon werd opgericht door Sam Coomes en zijn vrouw Janet Weiss. Men had alleen nog een bassist nodig Joanna Bolme heeft haar aandeel als bassiste 4 jaar volgehouden. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en is het couple nog steeds actief, maar geen couple meer. Janet Weiss heeft de afgelopen jaren haar tijd doorgebracht in Sleater – Kinny, maar door meningsverschillen is die samenwerking in 2019 beëindigd.

De ellende begint dan pas. Een auto-ongeluk breng Weiss in een rolstoel met 2 gebroken benen en een verbrijzelde sleutelbeen.

Quasi is nog steeds actief is wellicht dan ook een groot woord, want met dit album weet het duo het eerste album sinds 10 jaar te maken. De titel van het album geeft genoeg aan om af te rekenen met het verleden en deze tijd herleven in een nieuw tijdperk. Een tijd dat meer een rehabilitatie werd. Elektrische drums, nieuwe invulling van muziek maken en samen zijn brengt dit album tot een energiek album.

Het album start met ‘Last Long Laugh’ dat al een kern kent om een nieuw album te beginnen. Aanstekelijke songs als ‘Queen of Ears’ en ‘Nowheresville’, meeslepende rocksongs als ‘Gravity’ of het stevig opruiend nummer ‘Riots & Jokes’ brengen dit album tot een lekker divers album.

Quasi is muzikaal weer terug en beter dan het ooit was. Of dit voor het couple  geldt, durf ik niet te zeggen, maar het is zeker gegund!

 

16 februari 2023
In dit bericht:
Translate »