Het is alweer 10 jaar geleden dat deze experimentele Public Service Broadcasting hun debuutalbum lanceerde. Het 10 jarig jubileum mag er dan ook zijn. Met het BBC orchestra trad men eind 2022 op en hiervan zijn de opname nu naar buiten gekomen.

Het zijn 8 nummers die je tot ontroering brengen. Alsof je een klassiek orkest de ruimte geeft om met deze band een prachtig geheel maakt. Met een mooi ingetogen openingsnummer ‘Ripples in the Ether (Towards the Infinite)’ . ingetogen maar ‘This New Noise’ en het mooie A Cello Sings In daventry waarbij Seth Lakeman als gast aanschuift. Het is het enige nummer waar de zangpartijen een melodie aangeven. De rest van het verhaal is een storytelling dat door de opzwepende blazerssessie  van ‘A Candle That Will Not Be Put’ een balans in het nummer geeft.

De maatschappelijke thema’s die woorden krijgen in een bedje van muziek. Het past om naar de verhalen te luisteren. Het past bij deze manier van broadcasting. Het geheel is een mooie samenwerking waar zowel deze introverte band met het orkest op zijn plek valt. Het maakt dat het een geheel is. Alsof Richard Attenborough zijn films inspreekt. De filmschenes komen hier vanzelf op je netvlies.

26 september 2023
In dit bericht:
Translate »