De band uit West Australië past in de lijn van nieuwe rockacts als King Gizzard & the Lizard Wizard, Murdocs. Met probeert een vette sound te brengen met veel gitaarwerk, een vleugje 70’s hard rock en een indie sound.

Met een heerlijk gitaarlikje weet de band het album lekker te beginnen met ‘Nootmare (KILLInG)’. Vol powerakkoorden gaat men over tot I’m A Kadaver of het post punkgebrul van ‘Dilemma Us From Evil’. Hierbij weet de band een afwisseling te maken met akoestische pop met stevige rock. Om even op adem te komen krijgen we een zoete ‘Cpt. Gravity Mouse Welcome’. Het is allemaal erg divers en gaat het album ook alle kanten op. Toch is de basis zo stevig mogelijk te keer gaan. “Hot! Heat!  Wow!  Hot!’ is eigenlijk in een notendop wat het gehele album beslaat. Na een licht indie onder-geproduceerd a capella intro, wordt je weggeblazen in 4 akkoorden en uitbarstige zangpartijen die in het geheel nog op zoek gaat naar de melodielijn in het geheel.

Voor de moderne  post punkers is het een prima album en zal de band de weg naar de festival podia na The Best Kept Secret prima gaan vinden.

19 november 2023
In dit bericht:
Translate »