Psychedelic P*** Crumpets – Night Gnomes


Het kost wellicht even een extra draaiuurtje voordat je de songs van de nacht kabouters van deze Australische indieband opneemt. De Psychedelic P*** Crumpets kennen een indierock sound dat vooral opgeblazen en los in de instrumenten zit.

De extra feedback en gains in de songs zorgen dat de klanken soms wat doorelkaar heen schuiven zonder dat het de strakheid verliest. De baslijnen liggen vet en los in de songs en lichte stem van gitarist zanger Jack McEwan klinkt hier helder overheen.

Het is niet zo dat dit een band is die hun eerste album brengt. Nee deze band staat al bijna 10 jaar op de planken en weet met nu recente album Shyga! The Sunlight Mound de prijzen in de wacht te slepen. Inmiddels zijn is dit hun 6de album voor overstuurde gitaar en toetsenwerk. De songs ‘Bob Holiday’, ‘Microwave Dave’ en ‘Lava Lamp Picsco’ dat een intro kent als opening van het album ‘Terminus, the Creator’. Daarnaast weet de band luchtere popsongs te maeken waaronder ‘Dread & Butter’, het speelse  ‘Sherbat Straws’ en het vrolijk pakkende kabouterlied ‘Night Gnomes’.

Het recente album is wat sterker in zijn totaliteit. De band komt in september naar Nederland/Belgie en zijn ze te zien in:

  • 7 september, Trix club, Antwerpen
  • 8 september, Vera Groningen
  • 9 september, Doornroosje te Nijmegen
  • 10 september, Misty Fields festival Heusden
  • 11 september, de Muziek te Maastricht

 

24 juni 2022
In dit bericht:
Translate »