Prince & The Revolution – Live 1985 Syracuse, NY


Het was een van de meest indrukwekkende shows die de kleine Royal Badness gaf. Prince was net wereldwijd doorgebroken met het album 1999 en scoorde in US enorme hits met Little Red Corvette en het titelstuk. Het nieuwe album Purple Rain stond ter promotie van deze tour dat al een jaar onderweg was en zou later een van Prince iconische albums gaan worden.

Daar waar het licht uit gaat en de sterren door de zaal schitteren introduceert Prince zichzelf en start de show met het herkenbaar vertellend intro van het album. Wanneer de man van onderuit het podium (met lift) opkomt en de schijnwerper hem overbelicht zet de band ‘Let’s Go Crazy’ in. Het concert werd over de hele wereld gestreamd en maakte indruk. De zang was top en de band was vol energie. De jonge Prince met Wendy en Lisa in de band maakte de Revolution een van Prince zijn bands waar het publiek later naar terug hunkerde.

Prince laat zien dat hij een fan Jimmy Hendrix is door de solo aan het eind van het openingsnummer, waarna ‘Delerious’ en de hits ‘1999’ en ‘Little Red Corvette’ volgen. Opvallend was het nummer ‘God’ dat niet op de plaat stond. Het concert kent verder songs van het legendarisch album zoals ‘Computer Blue’, ‘Darling Nikki’ en de hits ‘When Doves Cry’ en eindigt met een heerlijke versie van ‘Purple Rain’. Het was toen een gedenkwaardige show en is het nu nog.

Deze live show is na de re-release van Purple Rain cd/dvd nu ook los verkrijgbaar op dvd/ cd/3lp. 

10 juni 2022
In dit bericht:
Translate »